Clarysse Handdoek C2C

Beschikbaarheid: Uit voorraad
Only %1 left

De Clarysse Handdoek C2C is de meest verantwoorde handdoek dat een Belgische of Nederlandse inwoner kan aankopen. De handdoek wordt gemaakt in België in één van de laatste industriële standhouders van de weefgetouwensector, Jules Clarysse. Deze produceerde in het verleden vooral handdoeken voor andere merken maar zet o.a. met deze Cradle 2 Cradle handdoek zijn eigen merk meer en meer in de kijker. Wij hebben de eer gehad een rondleiding te krijgen in de fabriek die is opgericht tussen de eerste en tweede wereldoorlog. Voor meer informatie en een kijkje achter de schermen kijk bij "Productinformatie".

 • 50cm x 100cm
 • 100% Katoen
 • Cradle to Cradle Silver
  - Composteerbaar
  - Gecertificeerd katoen
  - Waterrecuperatie
  - Energierecuperatie
 • Made in Belgium!
Productinformatie
Gemaakt in België
Bewustheid Biologisch afbreekbaar, CO2 neutraal, Cradle to cradle, Duurzaam, Ecologisch, Hoge kwaliteit, Lokaal, Recycleerbaar
Info Mag op 60° gewassen worden, mag in de droogkast.
extra info

Klik op de "consciousness" criteria om er meer over te weten te komen.

 

Met het Cradle2Cradle principe wil Clarysse zich onderscheiden zonder de afvalberg te vergroten en de grondstoffen uit te putten. Ze garanderen comfort en plezier terwijl ze goed doen voor mens, dier en natuur. En dit dankzij optimalisatie van het productieproces volgens de C2C waarden. Deze 100% katoenen handdoeken zijn composteerbaar op industriële schaal en geweven met gecertificeerd katoen. Bovendien is er gewerkt met milieuvriendelijke verfstoffen die C2C gecertifieerd zijn, hebben ze een waterzuiveringscentrale en zorgen ze voor energie recuperatie. Het resultaat: een C2C uni programma met zilveren certificaat!

Meer info over C2C in dit filmpje:

 

Wastips van de fabrikant!

Een volle wasmachine!

Probeer bij iedere wasbeurt uw machine zo goed mogelijk te vullen. Zo bespaart u water en energie en vermijdt u vooral dat uw handdoeken sneller gaan slijten. Ook pluisvorming is het gevolg van wassen in een te weinig beladen machine.

Kleur bij kleur!

Nieuw badlinnen in donkere of bonte kleuren wast u best eerst twee keer apart met weinig wasmiddel. Het is evenwel ecologischer om het nieuwe badlinnen gewoon bij uw eveneens donker, eerder gewassen linnen te voegen.

40° is OK!

Badlinnen kan u makkelijk op 40°C wassen in plaats van de gebruikelijke 60°C. Zo blijven de handdoeken zachter en de kleuren briljanter.

Géén azijn!

Gebruik nooit azijn om de kleuren van bad- en keukentextiel te fixeren. Vandaag wordt er immers met andere kleurstoffen gewerkt dan in grootmoeders tijd!

Droogtips.

Weet dat uw badlinnen pas na 5 wasbeurten haar optimale droogeigenschappen krijgt. Handdoeken drogen aan de waslijn bespaart u energie en geeft minder slijtage. Door het natuurlijk drogen kunnen ze wel iets minder zacht aanvoelen.

 

Over Clarysse

Jules Clarysse is een internationaal georiënteerd bedrijf in keuken- en badlinnen, met hoofdzetel in België. 

Jules Clarysse is verticaal geïntegreerd en een belangrijke voortrekker wat betreft duurzaam ondernemen met de Cradle to Cradle filosofie als leidraad.  Jules Clarysse draagt zorg voor de aarde, natuur en energie. Bij Jules Clarysse maakt men gebruik van de modernste machines en weefgetouwen om de producten te produceren.   Sinds 1992 is er een warmterecuperatiesysteem om de fabriek volledig te verwarmen en is er eveneens een waterzuiveringsysteem aanwezig dat 95% van de dagelijks gebruikte 1.000.000 liter water, recycleert.  Deze aanpak brengt Jules Clarysse bij de absolute wereldtop op het gebied van duurzame productie, conform aan de meest strikte Europese richtlijnen. Bewijs hiervan zijn de labels : Öko-tex label, Ecolabel, Silver Cradle to Cradle certificaat, die Jules Clarysse mag voeren.

 

Kijkje achter de schermen:

Write Your Own Review
Je recenseert:Clarysse Handdoek C2C
Uw beoordeling