Blog

Blog Banner Description

 • Obama wil Alaska wettelijk beschermen tegen oliewinning

  Obama wil Alaska wettelijk beschermen tegen oliewinning

  De Amerikaanse regering wil een uitgestrekt gebied in Alaska beschermen. Daardoor zou olie- en gaswinning er niet mogelijk worden. Het valt nu nog maar af te wachten of het echt doorgaat, maar de opzet is al mooi.

  read more >
 • Sneeuwstorm komt aan land, maar New York lijkt gespaard

  Sneeuwstorm komt aan land, maar New York lijkt gespaard

  De sneeuwstorm Juno is dinsdag in het noordoosten van de VS aan land gekomen. In New England viel ongeveer 10 centimeter sneeuw per uur en tientallen miljoenen Amerikanen moesten schuilen, maar New York zou van het ergste gespaard blijven. Het openbaar leven aan de Amerikaanse oostkust is volledig verlamd.

  read more >
 • Belangrijke mijlpaal voor de oceanen

  Belangrijke mijlpaal voor de oceanen

  Na jaren van politiek getalm, en na 4 hectische dagen van onderhandelen in de schoot van de Verenigde Naties, waren we zaterdagochtend getuige van een doorbraak: regeringen over de hele wereld zullen een wettelijk bindend verdrag opstellen om het mariene leven voorbij de grenzen van hun territoriale wateren te beschermen.

  read more >
 • Oliebedrijven trekken weg uit Groenland

  Oliebedrijven trekken weg uit Groenland

  De crashende olieprijzen zouden wel eens goed nieuws kunnen zijn voor de Noordpool. Want hoe minder een vat nog opbrengt, hoe minder interessant het wordt om riskante boringen uit te voeren in het noordpoolgebied. Bovendien slagen oliemaatschappijen er niet in om (overtuigend) aan te tonen dat veilig boren naar olie op ‘het dak van de wereld’ mogelijk is. En dus laten ze hun Arctische concessies ongemoeid.

  read more >
 • Planten uit tuincentra vaak giftig voor de bijen

  Planten uit tuincentra vaak giftig voor de bijen

  Heel wat sierplanten uit tuincentra bevatten gifstoffen die schadelijk zijn voor de bijen. Oók de planten die als bijvriendelijk verkocht worden. Onopzettelijk dragen we dus allemaal bij aan de massale bijensterfte... Greenpeace roept de tuincentra op om gifvrije planten van hun telers te eisen.

  read more >
 • EU vraagt België grote belastinghervorming

  EU vraagt België grote belastinghervorming

  De volgende Belgische regering moet de lasten op arbeid doen dalen, snoeien in de vele uitzonderingstarieven voor btw, vervuilende bedrijfswagens zwaarder belasten, achterpoorten sluiten en de belastingen eenvoudiger maken.

  read more >
 • Europese bizon keert terug na 250 jaar

  Europese bizon keert terug na 250 jaar

  In Roemenië zijn zeventien Europese bizons uitgezet, de grootste reïntroductie in Europa ooit. De Europese bizon of wisent is het grootste landzoogdier in Europa en wordt ook wel de “Koning van het Woud” genoemd.

  read more >