Hoge kwaliteit

Le creuset ketelIn feite begint het allemaal bij de kwaliteit van een product. Als de kwaliteit hoog is zou dat normaal moeten zeggen dat het product lang mee zal gaan. En dat is duurzaam. Als een product lang mee gaat, moeten er minder producten gemaakt worden. Dat scheelt in energie bij productie maar ook bij de end-of life verwerking. Ook gaan er minder grondstoffen verloren.

 

Het doet een mens ook goed om zich te omgeven met producten van hoge kwaliteit. Het lijkt een beetje op een statussymbool maar het is vaak ook goedkoper om duurdere producten te kopen van goede kwaliteit dan goedkopere producten van slechte kwaliteit. En dit nét omdat ze langer meegaan. Op de lange termijn zijn initieel duurdere maar kwaliteitsvolle producten goedkoper. Als je er bij nadenkt bestaan er eigenlijk ook geen goedkope producten. Want deze kunnen alleen zo goedkoop zijn als ze daarbij waarde onttrekken aan het milieu of aan mensen elders ter wereld. En dat is een niet vol te houden pad.

 

Denk dus altijd even na vooraleer een product aan te kopen. Kijk niet enkel naar de prijs. Spendeer liever iets meer aan degelijke kwaliteitsproducten.